top of page

20 nasvetov za poročni make up


Drage neveste, obleko imate že izbrano, sedaj pa je na vrsti, da razmislite o vašem make upu oz. še pred tem o negi kože, da boste na svoj poročni dan zažarele v vsej svoji naravni lepoti. Svetujem vam, da na odločitev kdo bo vaš vizažist ne čakate predolgo, ker tudi mi smo vedno bolj zgodaj zasedeni in potem žal pride do zavrnitev.

Metka Skrt Photography

1. Pomembno je, da se za poskusni make up odločite vsaj 3 tedne pred poroko, saj bo do poročnega dne še čas za razne popravke oz. usklajevanja in nenazdanje, zamenjave vizažista, če s prvo izbiro niste zadovoljni. Če si nameravate potemniti kožo (solarij ali samoporjavitvene kreme), to storite pred poskusnim make upom, saj bo tako vizažist prilagodil podlago novemu tenu kože. 2. V primeru, da si boste make upa nanesle same in nameravate za to priložnosti nakupiti nova ličila, se na testni make up (v drogerijo, parfumerijo, kozmetični salon,...) odpravite v beli srajci, potem pa se še poslikajte na dnevni svetlobi, da vidite kako se ličila obnesejo in šele potem, ko vidite, da so res kvalitetna jih tudi kupite.

3. Pri nevesti je velika pozornost usmerjena na oči. Poudarite jih s tem, da s korektorjem in osvetljevalcem prekrijete temne kolobarje, žilice ipd.

4. Vizažistu boste zelo pomagale, če na poskusni make up prineste slike, na katerih je make up, ki vam je resnično všeč. Poskušajte se vživeti v določeno podobo, če je to res kar si želite. Bodite pozorne, kajti če imate npr. zelo svetlo, mlečno polt, mogoče ne boste ravno najboljše izpadle z make upom v stilu Kim Kardashian.

5. Zapomnite si, da mora imeti poročni make up dovolj »barve«, da se kompenzira z belino obleke. Je velika razlika med vsakodnevnimi oblačili in poročno obleko, tako, da mora biti razlika tudi v make upu. Za lep make up je zelo pomembno, da je koža gladka in mehka, nato dodajte barvo na lica in usta, da zasijejo.

6. Namesto umetnih trepalnic v traku, dodajte raje posamezne čopke trepalnic, ki bodo poudarili vaše oči, hkrati pa delujejo bolj prefinjeno kot v traku. Dodajte različne dolžine in to med vaše naravne trepalnice (ne na vrh), saj bodo tako delovale dosti bolj naravno.

7. Osredotočite se na pomebne elemente vašega videza: naravno lepa koža (če imate težave s kožo, začnite to reševati že nekaj mesecev prej), nežno oblikovane obrvi in trepalnice (podaljšane s posameznimi čopki). Če imate urejene te osnovne elemente, se bo tudi vaš ostal make up idealno »spojil« z obrazom.

8. Razmišljajte o nanosih make upa, ki so rahlo drugačni od vaše vsakodnevne rutine, saj je pri poročnem make upu pomebna obstojnost.

9. Uporabite preverjena ličila, ki so dolgoobstojna.

10. Ličenje zaključite z osvetljevalcem, ki naj bo svetle mat barve. Nanesite ga na zunanji rob kosti, pod obrvjo in s tem nežno pritegnete pozornost na ta del obraza.

Nuša Felttrin Photography

11. Če vas bo vizažist ličil na domu, se dogovorite za tak termin, da bo še na voljo dnevna svetloba.

12. Ostanite zveste sebi in se ne pustite prepričati, niti profesionalnemu vizažistu, ki vam bi želel vsiliti nekaj kar vi niste. Dejstvo je da, se boste najbolje počutile z običajnim videzom, samo bolj dodelanemu. Verjamem, da ne bi želele biti nekdo drug na svoj poročni dan ali pa da make up pritegne vso pozornost. Tudi, če se boste ličile same upoštevajte to. 13. Zmotno je prepričanje, da make up za fotografiranje potrebuje plasti in plasti ličil. Veliko poročnih fotografij je narejenih na naravni svetlobi in če izberete »težko« podlago, bo make up zelo očiten in viden. Kar zadeva bliskavice je dovolj, da si z lahkim fiksirnim pudrom zmatirate T področje.

14. Izogibajte se trenutno modernim make upom. Zavedajte se, da boste imeli fotografije vaše poroke vse življenje in zaradi tega se je bolje odločiti za klasiko. Tredni pa se spreminjajo in kar je danes super moderno, bo mogoče čez nekaj let smešno.

15. Izberite šminko, ki je en ali dva odtenka svetlejša od vaših ustnic, v roza tonih, saj če izberete preveč nevtralne oz.rjave odtenke boste na slikah izgledale preveč pusto.

16. Če je potrebno, nanesite podlago tudi na vrat in ramena, da izenačite ten (v primeru, da je ten na obrazu drugačen kot na vratu in ramenih). 17. Izberite taka ličila, ki bodo res obstojna in boste lahko pozabile kaj se dogaja na vašem obrazu.

18. Ne nanesite preveč temnih senčil na oči, saj boste s tem "ubile" oči, napisala pa sem že, da moramo to področje osvetliti, da pritegne pozornost s svojo svežino.

19. Šminka naj ne bo preveč svetleča (niso preveč obstojne) in tudi ne preveč mat (izsušijo usta in se nabirajo). Najboljša izbira za poroko je vlažilna šminka s satenastim videzom. S tako šminko bodo vaša usta izgledala naravno in najboljše kar lahko. 20. Ne hitite. Za nanos poročnega make upa (sami ali vizažist) si vzemite vsaj 45 min do ene ure.

Upam, da so vam s temi nasveti nekatere stvari bolj jasne glede make upa na poročni dan. Mogoče sedaj tudi veste kaj »zahtevati« od vizažista. Predvsem se pa sprostite in uživajte :)

Alenka

p.s. tukaj so pa moje neveste :) http://www.studio-glamour.info/#!nevesta/c1u0e

1. slika:

2. slika:

Make up: Alenka Stavanja, Studio lepote Glamour

508 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page