top of page

Nega obraza, ki je naredila mojo kožo sijočo, kot še nikoli do sedaj


Pred kratkim sem na internetu naletela na članek o negi obraza, ki je zelo blizu filozofiji kozmetike Darphin, ki jo tudi sama uporabljam in izvajam. Za vse vas, ki si želite drugačne in predvsem učinkovite nege obraza, sem pripravila povzetek v slovenščini.

"Želim si, da se mi ne bi bilo potrebno toliko zanašati na obarvane kreme, pudre in kremne osvetljevalce za sijočo kožo, toda življenje se dogaja in do petka je moja utrujenost zapisana čez cel obraz. Kar želim povedati: če želim doseči sijoči videz kože na obrazu, moram poseči po nekaj izdelkih. Toda nekaj tednov nazaj, sem bila na negi obraza, ki je moji koži dala sijaj, ki ga še nisem doživela po nobeni negi.

Pogledala sem se v ogledalo in se spraševala, če je kozmetičarka pozabila odstraniti moj puder ali ga mogoče celo dodala. Doživela sem popolnoma drugačen rezultat po negi obraza kot sem bila navajena do sedaj.

Torej, kaj je bilo tako neobičajnega konkretno pri tej negi obraza? Dovolj zanimivo je to, da se moja kozmetičarka ni zanašala na razne aparature ali veliko število "težkih" izdelkov, ki bi odstranili odmrle celice in odkrili sijočo kožo.

Namesto tega je v nego vključila veliko masaže, posebno limfne drenaže obraza. In to je del nege za katero trdi, da je dala moji koži sijaj, skupaj s povečano cirkulacijo. V primeru, da ne poznate te posebne vrste masaže: koncentrira se na limfne vozle, ki so vsepovsod po našem obrazu in odstranjujejo toksine iz telesa.

Limfno drenažo se lahko izvaja po celem telesu, toda najbolj pogosto na obrazu, saj so limfni vozli na vratu, tik pod brado. Večino limfnega obtoka poteka tik pod kožo. Masaža tako stimulira ta obtok in ga spodbuja, da izloča toksine bolj učinkovito. Slab oz."len" limfni obtok povzroča akne, kapilare in celo zelo suho kožo.

Kako torej pomaga ta način spodbujanja cirkulacije? Ta masaža pripomore k bolj sijoči in zdravi koži ter zmanjšuje zabuhlost okoli oči. Kozmetičarka je med nego izvedla tudi globinsko masažo obraznih mišic, ki spodbudi cirkulacijo tudi globinsko.

"Osebno vidim veliko sijaja, ko masiram obraz s posebnim fokusom na limfno drenažo, stimulacijo mišic in povečano cirkulacijo" pojasnjuje moja kozmetičarka. "Verjamem, da je spodbujanje cirkulacije zelo pomembno. Resnično verjamem v te rezultate."

Povzeto po instyle.com

614 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page