top of page

Pogoji za lep in obstojen make up


Vam je že dovolj, da vam make up izgine že po dveh urah? Pripravila sem vam seznam nasvetov, ki vam bodo pomagali podaljšati njegovo obstojnost tekom celega dneva ...

Dobro pripravite kožo

Če je vaša koža gladka in navlažena, bo tudi vaš make up trajal mnogo dlje. Pri obnavljanju kože, se odmrle celice nalagajo na površini in sčasoma, bo puder izgledal "flekasto", saj smo ga nanesli na neravno podlago. Z rednim pilingom (1x na teden) odstranimo odmrle celice in tako naredimo kožo mehko in gladko ter jo pripravimo za nanos pudra. Moj najljubši piling? Piling z žiti Pure Altitude. Priporočam, da pilingu sledi še maska, ki bo kožo globinsko navlažila, npr. Hidratantna kivi maska.

Vlaženje je ključno

Uporabite Primer

Primer nanesemo čez kremo (počakamo par minut, da se krema vpije). Podaljšal bo obstojnost make upa, saj zgladi površino kože in zapolni drobne linije ter zagotovi, da se puder na nekaj oprime (s tem preprečimo, da nam bi puder "potoval" po obrazu oz.se nam nabiral). Primer za normalno in suho kožo: Mineral Primer ter primer za zelo mastno kožo Anti-Shine Mattifier (ta primer uporabljam tudi pri ličenju nevest poleti, pri izjemno visokih temperaturah)

Izberite pravi puder

Nekateri pudri so bolj obstojni od drugih. Sama sem prepričana v pudre Youngblood Mineral Cosmetics, ki imajo izjemno obstojnost, hkrati pa na koži delujejo zelo naravno, brez občutka maske. Uporabljam ga sama vsak dan ter tudi za vsa ličenja (maturantski, poroke, fotografiranja itd.). Tekoči puder za normalno in suho kožo Liquid Foundation in puder v prahu za mešano in mastno kožo Loose Mineral Foundation.

135 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page