top of page

Mineralna ličila


V zadnjih letih so mineralna ličila vedno bolj priljubljena med uporabnicami. Uporabljala jih je že Kleopatra, pri ličenju svojih značilnih zadimljenih oči (smokey eyes). Sedaj pa ponovno odkrivamo pozitivne lastnosti teh vrst ličil.

Minerali so namreč nekaj najbolj čistega, naravnega in učinkovitega kar lahko nanesemo na kožo. Znano je, da delujejo blagodejno na kožo, ne mašijo por in pustijo koži, da diha. Mineralna ličila ne potrebujejo drugih konzervansov, saj minerali že sami po sebi delujejo antibakterijsko in antimikrobno. Na kožo delujejo protivnetno in imajo UVA in UVB zaščito (vsebujejo titanov dioksid, ki je naravni zaščitni faktor). Ličila so tako primerna tudi za najbolj občutljivo kožo, kot tudi aknasto. So izjemno lahka, kože ne obtežijo in tudi sam občutek na koži je tak kot, da sploh ne nosimo ličil. Primerna so za vse kožne tone, tipe in stanja.

Minerale pridobivajo iz zemeljske skorje, jih zmeljejo in obdelajo z naravnimi mineralnimi barvili. Sam postopek in način mletja je zelo pomemben, saj se v primeru popolnega, finega in večkratnega mletja ličila ne bodo nabirala v gube.

Ostale prednosti mineralnih ličil: ne vsebuejo parabenov (umetni konzervansi), izdelki niso testirani na živalih, ne vsebujejo smukca (smukec maši pore), ne vsebujejo mineralnih olj (ta olja so stranski produkt nafte), ne vsebujejo umetnih dišav in umetnih barvil,...

Vse zgoraj navedeno pa velja le za blagovne znamke mineralnih ličil, ki uporabljajo le čiste minerale, brez umetnih primesi. Pravi pokazatelj kvalitete je tudi cena, saj cenejše izvedbe teh ličil vsebujejo tudi umetne primesi. »Pravi« izdelovalci mineralnih ličil so tudi odgovorni do okolja, saj pri svojem poslovanju uporabljajo obnovljive vire energije ter izdelujejo embalažo, ki je prijazna do okolja. Zato bodite previdne pri izbiri.

Veliko se govori tudi o tem, da mineralna ličila niso enostavna za uporabo (zaradi pakiranja v prahu), vendar se na tržišču že dobijo linije, ki ponujajo vse izvedbe izdelkov (tekoče podlage, kremne podlage, rdečila za lica v kamnu, senčila za oči v kamnu, itd.) in so tako čisto primerljive z enostavnostjo uporabe klasičnih linij ličil. Taka linija ličil je tudi Youngblood Mineral Cosmetics, ki jo dobite v naši spletni trgovini.

Izberite le najboljše za vašo kožo!

Alenka

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page